Behandelingen

Hoe gaan PMU-behandelingen in z’n werk?:

Onze huid is opgebouwd uit drie lagen, de bovenste laag is de opperhuid, de tweede laag de lederhuid en de derde laag is het onderhuid bindweefsel.
Ik doe alle nieuwe pigmentaties, zowel wenkbrauwen als eyeliner, in 2 tot 3 behandelingen, tussen de behandelingen zitten ongeveer 4 tot 6 weken.

Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen in de lederhuid.

Permanente make -up word vaak vergeleken met een tatoeage, dit is het echter niet, bij een tatoeage word er gewerkt in het onderhuid bindweefsel .

In deze laag worden de pigmenten ingekapseld wat een kleurverandering teweeg zal brengen.
Ook blijft het pigment hier altijd aanwezig. In het gezicht is dat niet altijd wenselijk.

Het is dus fijn als de PMU aangepast kan worden.

Alleen in 2 tot 3 behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd vergeleken met een lijntje dat er in 1 keer diep en compact word ingezet, zoals bij een tatoeage.

Bij de eerste behandeling van zowel de wenkbrauwen als de eyeliner, worden uitgebreid uw wensen besproken qua vorm en kleur.

Ook vullen we bij de eerste behandeling  samen een vragenformulier(informed consent) in over uw gezondheid die u naar waarheid invult en ondertekent.
Pas waneer uw u prettig voelt bij de getekende vorm en de samen uitgekozen kleur begin ik met pigmenteren .

Deze eerste behandeling zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. Houd er rekening mee dat de kleur na de eerste behandeling iets donkerder is dan gewenst.
Drie tot vier dagen na de behandeling word de pigmentatie lichter en zal ongeveer 30-40% van zijn kleur verliezen. Bij de volgende behandeling(en) word(en) vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

U dient 24 uur van te voren geen alcohol te drinken en geen aspirine te slikken. Als u bloedverdunners gebruikt dient u dit ook voor de behandeling te melden.

Na de behandeling krijgt u een kaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. Ik adviseer een jaar tot anderhalf jaar na het voltooien van de behandelingen een nabehandeling te ondergaan.

Als dit niet gebeurd zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.